Barion Pixel
+36 1 353 6803  I info@impactworks.hu

Visszajelzés negatív témákról

Workshop egy gyógyszercég back office munkatársainak

Visszajelzés negatív témákról

Kihívás

Egy nemzetközi gyógyszercég hazai leányvállalatának újonnan kinevezett vezetője azzal a kihívással szembesült, hogy új csapatának tagjai nem kommunikálnak egyértelműen és a felmerülő problémákat, illetve ellentéteket nem együtt oldják meg, hanem azokkal új vezetőjüket keresik meg. Ez a mindennapi működés és a csoportkohézió szempontjából is komoly problémát jelentett.

Megoldás

A kollégák éves csapatépítő rendezvényén, melyek a következő időszakkal kapcsolatos terveket és víziókat kellett megfogalmazni, illetve tisztázni, mi is szerepet kaptunk. A kicsivel több, mint három órás workshopunk célja az volt, hogy a visszajelzés adást és a személyközi kommunikációt módon támogassuk, egyúttal pedig játékos és szórakoztató formában segítsük a csoportkohéziót.
A programot tapasztalt improvizációs színészek segítségével bonyolítottuk le és olyan fiktív, és konfliktusos (vagy a konfliktus eszkalációjával fenyegető) tárgyalási helyzeteket szimuláltunk, melyek kimenetelét a résztvevők, rendezőként, maguk határozták meg. Ezt követően a csoport tagjaival olyan technikákat gyakoroltunk, melyek nem csak, hogy rávilágítottak arra, hogy milyen megoldásokkal élhetnek egy-egy helyzetben, de azokat ki is próbálhatták. A tejles csapatot, kisebb csoportokra osztva, foglalkoztunk az attitűd, az testbeszéd, a kérdések és az üzenetek strukturálásának kérdéseivel, majd pedig a vállalat munkatársai vették át a színészek helyét és próbálták ki magukat különböző helyzetekben.
A workshop nem csak szórakoztató volt, de annak érdekében, hogy hosszú távon hasznos is legyen, a szituációkat kamerával rögzítettük és a résztvevők rendelkezésére bocsátottuk, hogy azokat végignézve, saját és kollégáik viselkedését is új perspektívából láthassák.

Mi kellett hozzá?

Improvizációs technikák: 50%
Meggyőzéstechnika és asszertív kommunikáció: 30%
HR támogatás: 20%