+36 1 353 6803  I info@impactworks.hu

Leadership in spotlight

Leadership in spotlight

Miben segítünk?

A vezetés tanulható: nem csak a személyiségen múlik, és nem előfeltétele a karizma. A vezetés választható karrierút, és minden vonatkozásban különbözik a szakmai előmeneteltől. A jó vezető legnagyobb kihívása, hogy szembenézzen önmagával, megismerje önmagát, és a szakmai tevékenységét tudatosan végezze.

Ebben az önreflexióra építő képzési-fejlesztési folyamatban feltárjuk azokat a személyes értékeket és azonosítjuk azokat a vezetési eszközöket, amelyek a hatékony egyéni vezetői működés alapját adják. Választ adunk azokra az egyedi kérdésekre és megkeressük azokat a fejlesztendő készségeket, amelyek a hozzánk forduló vezetőt autentikus és erős szerepbe emelik.

Hogyan segítünk?

A résztvevővel közösen egyéni akciótervet készítünk: meghatározzuk a coaching folyamat egzakt vezetői célját, és kitűzzük a teljesítési határidőt.

Inspiratív és fókuszált konzultációkkal biztosítjuk az egyedi célok hatékony elérését.

Figyelünk a személyes tanulási stílusra és az egyéni tempóra. A fejlődést ambiciózus, de teljesíthető kihívásokkal ösztönözzük.

Megoldásalapú módszertanunk középpontjában a pozitív viselkedésfejlesztés áll, ami növeli az egyéni felelősséget és cselekvésre ösztönöz, ezért gyorsan kamatoztatható a mindennapi vezetői tevékenységben.

A coaching során szem előtt tartjuk, hogy a vezető a személyiségén keresztül gyakorol hatást: így válik szerethetővé vagy épít ki elkötelezett, motivált munkatársi kapcsolatokat.

A Vezetői coaching konfrontatív tükörbe nézés, de semmiképpen sem terápia! Ezt alapvetésként és egyúttal magas etikai követelményként is kezeljük.

Milyen témakörökben és elvárásokkal fordultak már hozzánk?

Kollégák motiválása

Nehéz vezető-vezetett helyzetek feloldása

Vezetői érdekképviselet konfliktusos felsővezetői együttműködésekben

Magabiztos vezetői fellépés és hatékony vezetői pozícionálás

Heterogén és diverz csapatok irányítása

Hatékony „remote” vezetés

Túlterheltség kezelése, egyéni hatékonyság növelése

 

1. ábra

2. ábra

Transition vezetői coaching - új vagy jövőbeli felsővezetőknek

Az egyéni vezetői célkitűzéstől függően legalább 3×60 perc konzultációs alkalom

Az egyes konzultációk között maximum 4 hét időközökkel

Háttéranyagok: egyéni igényekre szabott vezetési eszközök, alapelvek és inspiratív tudásanyagok

Ebben az egyéni fejlesztési folyamatban kifejezetten azokon a személyes erősségeken dolgozunk, amelyekre építve biztosítható az elmozdulás a stratégai és ’people management’ hangsúlyú vezetői működés felé. Rávilágítunk a fejlődést gátló – és ezért fejlesztendő – kompetenciákra, meghatározzuk ezek prioritását és nyereségeit.  Így a lehető legnagyobb megtérülést eredményező változás irányába tudjuk támogatni a vezetői viselkedés átalakulását.

KÉRJEN AJÁNLATOT!