Barion Pixel
+36 1 353 6803  I info@impactworks.hu

Szervezeti öngondoskodással a fenntartható sikerességért

 

Közeleg az év vége, amikor is számot vetünk azzal, mi minden történt velünk 2023-ban. Céges szinten is érdemes ezt a kérdést ízlelgetni és végiggondolni, azaz, hogy például milyen célokat tűztünk ki magunknak az év kezdetén, miben sikerült előrelépnünk, milyen sikerélményeket tudhatunk magunkénak és mit tettünk idén a saját fejlődésünk érdekében. Egy tanácsadó cég életében a folyamatos tanulás és fejlődés kulcsfontosságú, hiszen így tudunk lépést tartani a munkaerőpiaci trendekkel, igényekkel és így biztosíthatunk naprakész tudást és eszköztárat ügyfeleink számára. Idén számos olyan törekvésről számolhatunk be, melyek mind a kollégák fejlődését, mind a közös tudásunk építését támogatták, mindemellett pedig a kollégák munka-magánélet egyensúlyának támogatása érdekében a szabad péntekeket is bevezettük.

 

Az idei évvel számos olyan kezdeményezést indítottunk el a szervezeten belül, melynek célja a kollégák tudásának, eszköztárának bővítése volt. Azt tapasztaltuk, hogy ezek amellett, hogy támogattak minket a megújulásban, az egyéni motiváltságra és elkötelezettségre is hatással voltak. Mindemellett a rugalmasság egy fontos megtartó erőnk és értékünk, illetve szeretnénk, ha a hatékonyságunk és kreativitásunk fenntartható lenne, éppen ezért rövidebb munkahetekkel is kísérleteztünk. Következzenek tehát az idei aktivitásaink, melyek hatására mindannyian kicsit többé válhattunk.

 

Tudásmegosztó workshopok: mindkét divíziónkban, azaz employer branding és tréning szempontból is arra kértük a kollégákat, hogy merüljenek el egy témában, ami érdekli őket és amit szívesen megosztanának, mert hasznos lehet ügyfeleink számára is. Ezekből a témákból aztán workshopokat szerveztünk, ahol igazán érdekes szakmai véleménycserék is kialakulhattak. A témák rendkívül sokszínűek voltak: foglalkoztunk szövegírási technikákkal, TikTok praktikákkal – elsősorban employer branding szempontból -, stratégiaalkotással, a kiégés felismerésével és megelőzésével, team coaching eszköztárral, a hálózatépítés módszerével, a humor eszközével, a meggyőző kommunikációval és még számos mással.

 

Ezek az alkalmak lehetőséget biztosítottak arra, hogy közösen gondolkodjunk új megközelítéseken, hogy megvitassunk dilemmát okozó helyzeteket és ötleteljünk azon, hogy miként építhető be egy eszköz vagy módszertan a már meglévő eszköztárunkba. Amellett, hogy ezek az alkalmak inspiráló hatással bírtak, megélhettük azt is, hogy folyamatosan igyekezzük fejleszteni magunkat és hogy közösen építgetjük a tudásbázisunkat.

 

Önfejlesztő, szabad péntekek: az idei évben csatlakoztunk a négynapos munkahét tesztelőihez, legalábbis részben, hiszen minden második héten a péntekeket a kollégák önfejlesztésre és pihenésre használhatták fel. A kezdeményezést igazán nagy lelkesedés övezte, hiszen így évi plusz 26 szabadnapot kaptak a kollégák nálunk. Hiszünk abban, hogy a több szabadidő lehetővé teszi, hogy kiegyensúlyozottabbak lehessünk, többet foglalkozhassunk mentális jóllétünkkel, a saját fejlesztésünkkel és hogy mindezek hatására a munkanapokon motiváltabban, energikusabban és hatékonyabban tudjunk teljesíteni. Legalábbis a kezdeti tapasztalatok abszolút ezt mutatják!

 

Impact Fejlődési Program: Míg a tudásmegosztó alkalmakra leginkább a saját magunk által gyűjtött anyagokat dolgoztuk fel, addig idén lehetőségünk nyílt képzéseken is részt venni és a szervezeten kívül elsajátítani új képességeket vagy megszerezni egy új tudást. Ez a lehetőség szintén nagyban tudja támogatni a hosszútávú elkötelezettséget és a motiváció fenntartását, hiszen az újdonságok tanulása és alkalmazása izgatottságot, megújulást hoz a mindennapokba. A program létrejöttét összekapcsoltuk az önfejlesztős, szabad péntekekkel, hogy minden eszközünk rendelkezésre álljon ahhoz, hogy fejlődjünk, ha erre érzünk igényt és vágyat. Több kollégánk is élt már ezzel a lehetőséggel, így már profin tudunk például házon belül videót vágni, vagy épp PPC hirdetéseket kezelni.

 

Tanácsadó cégként a fókuszunk az idő nagy részében ügyfeleinken és az ő igényeiken van, ám nem feledkezhetünk el a saját fejlődésünkről és a saját igényeinkről sem. Hiszen a hosszútávon fenntartható sikernek abszolút része a szervezeti szintű öngondoskodás, amit mi idén aktívan elkezdtünk és a jövőben is folytatni tervezünk.

 

Novák Dóra