+36 1 353 6803  I info@impactworks.hu

Jelölt perszónák és munkatársi profilok

A LEGRÖVIDEBB ÚT A LEENDŐ KOLLÉGÁK FELÉ:

Ahogy a kommunikáció egyre hangosabbá válik, és a csatornák sokaságán változatos impulzusok árasztják el a munkavállalókat, a cégek toborzási és megtartási nehézségei folyamatosan nőnek. A kommunikációs zajban lépéselőnyt jelent, ha minél pontosabban definiáljuk a releváns célcsoportokat, és készen állunk rájuk szabni a kommunikációs üzeneteket, targetálni a hirdetéseket.

A perszóna alkotás első lépéseként azonosítjuk a célokat és nehézségeket akár a bevonzás, akár a megtartás terén. A kutatás során változatos eszköztárral dolgozunk: az adatgyűjtés HR felmérések, kutatások, interjúk, workshop, kérdőív és/vagy fókuszcsoport útján történik, tapasztalatainkat beépítve, a közös metszetekre fókuszálva. A folyamat eredményeként megszülető perszónák egyetlen fiktív személyben reprezentálnak egy konkrét csoportot, a tagok közös attitűdjei, tulajdonságai, viselkedése és demográfiai adatai alapján.

A perszónák definiálása biztos alapot és irányt ad a kommunikáció tervezéséhez. Támogatja, hogy a vállalat bármely toborzási célcsoport számára a legérthetőbb és legkönnyebben fogyasztható módon fogalmazza meg az üzeneteket, majd a leghatékonyabb elérésű csatornákon juttassa el azokat. A házon belüli munkavállalói csoportok archetípusait feltérképezve pedig a belső kommunikáció és HR programok fejlesztéséhez és közvetve a megtartáshoz nyújtanak értékes információt.

MOST VAN ITT AZ IDEJE

Bevonzáskor, a tehetségek megszólítására

  • amikor kérdéses, milyen álláscsoportok felé melyik munkaadói értéküzenettel és hogyan érdemes kommunikálni
  • ha szeretnénk a sablonmegoldások és fáradt klisék helyett egyedi hangot megütni
  • hatékonyabb employer branding aktivitások és kampányok tervezéséhez

A belső kommunikáció és megtartás támogatásához

  • HR programok tervezéséhez, a bevonás ösztönzésére
  • egy valóban vonzó juttatási csomag (újra)tervezéséhez

PERSZÓNAKÉPZÉS, SZEMÉLYRE SZABOTTAN

Tapasztalati úton, intuitíven vagy adatalapú megközelítéssel, objektivitásra törekedve – a folyamat során változatos és rugalmas eszköztárból válogatunk. A személyesség igénye vezet minket, amikor a vállalatra szabjuk módszertanunkat, ahogy a perszónák megismeréséhez is a személyesség vezet el. Nemcsak arra vagyunk kíváncsiak, hol keres munkát és mi befolyásolja döntésében az ideális jelöltet, de arra is, mi a hobbija, vagy épp milyen kapcsolattartási platformokat használ és milyen tartalmakat fogyaszt.

A szervezeten belül az új belépők, toborzók és vezetők adhatnak legpontosabb képet a leendő munkavállalókról, de kinyitjuk a képet partnerünk, az Opinio piackutatásával vagy épp generáció kutatások elemzésével.

Szekunder adatként beépítjük tapasztalatainkat is, hiszen senior kollégáink évtizedekben mérhető szakmai utat jártak be és employer branding csapatunk újra és újra ráhangolódik a legkeresettebb munkavállalói csoportokra.

ÚTON A VÁLASZOKHOZ

A perszónák frissítése 1-3 éves távlatban válik újra időszerűvé, hiszen ahogy az ember, úgy a célcsoport jellemzői, az elérendő célok, a körülmények is változnak. A perszóna alkotás biztos kiindulási pont a stratégia és kommunikációs terv összeállításához – az Impact Works ebben is örömmel partner.

 

Ajánlatkérés